Pronadji, prijavi se, pobedi

BASKET – BEOGRAD RED BULL 2012

alkatraz turnir

2010. godine Red Bull King of the Rock je ušao u istoriju kao prvo zvanično sportsko dešavanje ikada održano u Alkatrazu, kao i prvi put da se košarka igrala na Steni od kad su zatvorenici napustili ostrvo pre više od 50 godina. Sada, po treći put za redom, globalni jedan-na-jedan košarkaški turnir se vraća s najvećom konkurencijom na terenu do sada.

2. nagrada 1. nagrada 3.nagrada
uskoro uskoro uskoro
2. mesto 1. mesto 3. mesto
uskoro  uskoro uskoro

Organizator: 

Veći i bolji nego ikada, Red Bull King of the Rock očekuje kvalifikacije u 27 zemalja, uključujući 33 kvalifikaciona turnira u Americi. Sa svih ovih kvalifikacija, 64 finalista će se uputiti ka ostrvu i dati sve od sebe u Dvorištu, 22. septembra. Neko će zadobiti poštovanje, a nečija osećanja će biti povređena, jer ipak može biti samo jedan Kralj, tako da će od 64 finalista, samo jedan igrač biti krunisan za Red Bull King of the Rock, tj. Kralja Stene.

Iako će do kulminacije doći u Alkatrazu 22. septembra, akcija je počela mnogo ranije, tenzija nabijenih kvalifikacionih turnira širom planete počela je od aprila meseca. 64 finalista će uključivati: najbolje igrače sa 24 međunarodna finalna turnira, najbolje igrače sa svakih od 33 američkih kvalifikacija, najboljih 5 igrača koji su osvojili drugo mesto na američkim kvalifikacijama, šampiona iz 2010. Ajzeju „Clutch“ Boumana i vladajućeg prošlogodišnjeg šampiona Hju „Baby Shaq“ Džounsa. Međunarodne kvalifikacije će se održati u sledećim zemljama: Dominikanskoj republici, Gruziji, Hong Kongu, Tajvanu, Egiptu, Jordanu, Kuvajtu, Libanu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Češkoj, Nemačkoj, Litvaniji, Slovačkoj, Austriji, Bosni i Hercegovini, Jamajci, Italiji, Rumuniji, Srbiji, Makedoniji, Crnoj Gori, Španiji, Turskoj, Brazilu, Kanadi i Ukrajini.

I na kvalifikacijama i na finalu biće korišćena regularna jedan-na-jedan košarkaška postavka gde igrači igraju jedan protiv drugoga na otvorenom terenu u jednoj eliminacionoj igri. Postoje samo dve opcije: pobedi i nastavi dalje ili izgubi i idi kući. Igre će trajati po pet minuta i ocenjivaće se po osnovnim košarkaškim pravilima (dva i tri poena). Pobednici ostaju na terenu gde će se susresti sa svojim sledećim protivnikom, tako da, iako je neophodno imati dobre košarkaške veštine, strategija i izdržljivost će takođe igrati veoma važnu ulogu u sveukupnoj pobedi. Igrači moraju da budu jaki da bi stigli do Stene, ali moraju da igraju i pametno, pošto pet faulova znači automatsku diskvalifikaciju.

Red Bull King of the Rock je otvoren kako za amatere, tako i za profesionalce, međutim, igrači moraju da budu stariji od 16 godina kako bi mogli da učestvuju. Učesnici mlađi od 18 godina, moraće da imaju prisutne roditelje koji će potpisati dopuštenje za njihovo učešće na kvalifikacijama.

U Srbiji, drugu godinu za redom, kvalifikacije će biti održane u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu, a za razliku od prošle godine, u 2012. na finalnom turniru na Kalemegdanu će učestvovati i najbolji takmičari iz Makedonije i Crne Gore. Prošlogodišnji pobednik i predstavnik Srbije u Alkatrazu Dušan Domović Bulut automatski će učestvovati u finalu gde će imati priliku da brani krunu osvojenu prošle godine!

Prijavljivanje za učešće vršiće se putem slanja prijave na e-mail adresukingoftherock@redbull.rs (ime, prezime, adresa, grad, broj telefona, godište, visina, veličina šorca/patika/dresa). Novina u odnosu na prošlu godinu je i kotizacija u visini od 500 dinara/5EUR koja će se plaćati za učešće na kvalifikacionim turnirima, a prikupljena sredstva od kotizacije osvajaju pobednici kvalifikacija.

Datumi kvalifikacija po gradovima su:

19. maj – Podgorica, teren KK Budućnost
25. maj – Skopje, teren Beverli Hils
27. maj – Beograd, Kalemegdan tereni KK Partizan
30. maj – Kragujevac, teren Koš
01. jun – Novi Sad, teren Đačko
09. jun – Beograd FINALE, Kalemegdan tereni KK Partizan (noćno dešavanje)

Partneri Red Bull King of the Rock turnira su Nike, Mc David, B92, Sportal.rs, Kosarka24.com

http://www.redbull.rs/cs/Satellite/sr_YU/Article/Domović-spreman-za-basket-u-zatvoru-Alkatraz-021243087397141

Posted under: Basket, Beograd, Jun 2012, Turnir završen

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read previous post:
PRIJAVA ZA GOLMANE

Ako ste aktivni igrač ili golman malog fudbala, na ovoj stranici se možete prijaviti za naš servis "pronađi golmana/igrača"

Close